Naslovna AKTUELNO U džematu Devetak upriličena Centralna mevludska svečanost za područje MIZ Puračić...

U džematu Devetak upriličena Centralna mevludska svečanost za područje MIZ Puračić u Lukavcu(VIDEO)


Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu mjesec Rebiul -evvel , odnosno mjesec rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s. obilježava  brojnim aktivnostima na prostoru cijelog Medžlisa. U iste su  uključeni svi džemati a Centralna mevludska svečanost  sinoć je održana u džematu Devetak.

 

Predavanje na mevludskoj svečanosti u džeamtu Devetak održao je hafiz Abdulah Kapo , profesor u Behram –begovoj Medresi Tuzla .

 

 

Danas je održana i Mevludska svečanost u džematu Puračić , sutra 19. oktobra Mreža mladih MiZ Puračić će organizovati druženje mladih na kojem će učestvovati proslavljeni atletičar i jedan od najboljih bh. sportista Amel Tuka. Ovo druženje bit će upriličeno u velikoj sali Centra sa kulturu sa  početkom u 19:00 sati.

 

 

Predavanje  na temu „Rješavanje sukoba kroz praksu Poslanika a.s.“ za imame i nastavnike Islamske vjeronauke sa područja Medžisa Puračić održat će se 2.novembra u Sali biblioteke Lukavac od 10 sati..

 

Do 1. novembra otvoren je i literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola. Kada su u pitanju osnovci učešće na ovaj konkurs mogu uzeti učenici osmih i devetih razreda kao i svi srednjoškolci. Onim najboljima bit će uručene vrijedne nagrade.

 

Više u video prilogu Sabine Džibrić