Naslovna AKTUELNO U Lukavcu će biti održana vježba “ZEMLJOTRES 2019”

U Lukavcu će biti održana vježba “ZEMLJOTRES 2019”Crveni križ Lukavac obavještava građane Lukavca o održavanju vježbe “ZEMLJOTRES 2019”.

 

“Obavještavamo građane općine Lukavac, da će Crveni križ/krst općine Lukavac,u povodu obilježavanja 100 godina postojanja i rada,  u saradnji sa Crvenim križom Federacije BiH, održati Pokaznu vježbu pod imenom ” ZEMLJOTRES 2019” koja će se održati u nedjelju 29.09.2019. godine u periodu od 10 – 15 sati. Vježba će se održati u ulicama Branilaca Bosne, 9. maja i Derviša Sušića, zgrada Seljanka 1 ( ulazi D3 i D4 ) kao i u dvorištu OŠ Lukavac Grad.

 

U vježbi učestvuju Službe zaštite i spašavanja Crvenog križa sa područja BiH i inozemstva, jedinica opšte namjene općine Lukavac, Profesionalna vatrogasna jedinica Lukavac, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, Policijska uprava Lukavac i dr.

 

Ovim putem želimo upoznati građane da će navedene ulice biti zatvorene za saobraćaj od 7,00 do 15,00 sati, kao i da će se početak vježbe oglasiti sirene za uzbunjivanje i zvučna simulacija zemljotresa.

 

Molimo cijenjeno građanstvo da ovu vježbu proprate u što većem broju, te da imaju razumijevanje prilikom njene realizacije i prate upute ovlaštenih službenih lica”, navodi se u obavještenju.

 

(RTV Lukavac)