Naslovna AKTUELNO U Lukavcu će biti organizovan zabavno-kreativni događaj za djecu i mlade

U Lukavcu će biti organizovan zabavno-kreativni događaj za djecu i mlade

U subotu, 4. avgusta u Lukavcu će biti organizovan zabavno-kreativni događaj za djecu i mlade.

 

Omladinska grupa “Kvart” će ovu aktivnost realizovati u dvorištu JU Obdanište Lukavac, a u okviru projekta “Izvedimo djecu u park”, koji finanansira Fondacija tuzlanske zajednice.


 

Igre koje će se održavati tokom dva sata 4. augusta 2018. godine podrazumijevaju: vuču konopca, skakanje u vrećama, nošenje jaja, bombone i šlag, limun i prah, stoni nogomet, trčanje, twister, graničar…

 

“Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje”, poručili su iz “Kvart-a”.

 

Organizatori pozivaju djecu i mlade, ali i sve građane i građanke, da se pridruže u subotu 4. augusta u 18 sati u dvorištu obdaništa, te da se zajedno zabave uz igre bez granica.

 

Najavljuju i da će nastaviti sa uređenjem dvorišta obdaništa i organizovanjem sličnih aktivnosti u sklopu projekta podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac, te da će sa Rotaract Clubom Lukavac  realizovati događaj “Kino pod zvijezdama”.

 

(RTV Lukavac)