Naslovna AKTUELNO U Lukavcu će biti otvorena izložba slika Rifata Zahirovića

U Lukavcu će biti otvorena izložba slika Rifata ZahirovićaU petak, 16. avgusta sa početkom u 18,00 sati u galerijskom prostoru Javne biblioteke Lukavac će biti otvorena izložba slika autora Rifata Zahirovića.

 

“Mala retrospektiva” će ljubiteljima likovne umjetnosti u Lukavcu biti prezentirana u okviru obilježavanja 55 godina umjetnikovog rada, a u sklopu višednevne manifestacije Međunarodna likovna kolonija “Bistarac 2019”.

 

“Moj likovni izraz mene ne sputava da se součim sa novim tehnikama i likovnim izrazima, to je ustvari izazov da pružim maksimalnu mogućnost koju posjedujem kao umjetnik. Kroz rad pokušavam da dočaram svaku sliku prenoseći svoja osjećanja, a na publici je da procijeni uspjevam li u tome”, kazao je Zahirović.

 

Rifat Zahirović je akademski slikar koji je zavrsio Akmademiju likovnih umjetosti u Sarajevu gdje je kasnije i stvarao. Nakon povratka u Tuzlu radi kao profesor u gimnaziji “Ismet Mujezinovic”. Aktivni je član Udruženja likovnih umjetnika TK-a. Imao je više desetina samostalnih i kolektivnih izložbi slika u BiH i inostranstvu.

 

(RTV Lukavac)