Naslovna AKTUELNO U Lukavcu održan koncert grupe Galija

U Lukavcu održan koncert grupe Galija

U subotu je u Centru za kulturu upriličen koncert grupe Galija, a u okviru mnifestacije Jesen u Lukavcu. U poznatim hitovima ove grupe pored publike iz Lukavac uživali su i oni koji su na koncert došli iz okolnih gradova i općina TK i šire.

 

Mnogi hitovi nastajali tokom upsješne karijere grupe Galija koja je osnovana 1977 godine, nizali su se u odličnoj atmosferi koja je vladala u prepunoj dvorani Centra za kulturu.Na sceni je fantastični duo kišnje subotnje veče, prema riječima prisutne publike učinio magičnom ispunjenom divnim emocijama.


 

Galija traje već više od 40 godina i neprestano radi, uči i stvara, kako je za RTV Lukavac istakao frontmen grupe Neša Galija jednostavno moraju biti u korak s vremenom.

 

Sa radom nisu prestajali ni u vrijeme korone, radili su i stvarali kao bi pjesmom ublažili ionako tešku situaciju. Smatra da sa najvećom ljubavlju, u ovom slučaju muzika treba živjeti i u dobru i u zlu.

 

Poslije nove godine ulaze u studio, slijede tehnički radovi na realizaciji novog albuma, odnosno 16 ti album grupe Galija uz koju će mnoge generacije uživati, a sa novim pjesmama vjeruju da će biti u prilici ponovo počastiti i lukavačku publiku.