Naslovna AKTUELNO U Lukavcu održan seminar pod nazivom „Nenasilna komunikacija“

U Lukavcu održan seminar pod nazivom „Nenasilna komunikacija“„Nenasilna komunikacija“ naziv je dvodnevnog seminara za žene, održanog u Lukavcu, u organizaciji Udruženja „Prosvjetitelj“ Srebrenica.

 

U mektebu za odrasle u Lukavcu upriličen je dvodnevni seminar za žene na temu Nenasilna komunikacija a u organizaciji sektora za afirmaciju žene muslimanke Udruženja Prosvjetitelj.

 

Ivana Pejić certificirana trenerica Nenasilne komunikacije i član Mreže nenasilne komunikacije BiH bila je predavač održanog seminara koja već nekoliko godina intezivno drži treninge za osobe koji žele razvijati komunikacijske vještine i usvajati model Nenasilne komunikacije.

 

Nenasilna komunikacija je potrebna svima nama istakla je i Edita Memić-Imamović učesnica seminara iz Bratunca, a stečeno znanje sa seminara prenijet će na porodicu, a zatim i na širu društvenu zajednicu.

 

Udruženje Prosvjetitelj odnosno ženski sektor će nastaviti da unapređuje kvalitet života žena i njihov položaj u društvu te njihovo uključivanje i afirmisanje u društvene tokove, uz jačanje porodice i uloge žene u porodici kao najvažnijeg stuba u društvu.