Naslovna AKTUELNO U Lukavcu organizovana protestna šetnja zbog zagađenja (VIDEO)

U Lukavcu organizovana protestna šetnja zbog zagađenja (VIDEO)Konstantno zagađenje zraka, tla i vode u Lukavcu je nešto sa čime građani ovog grada žive, ali se ne slažu. Pitanje je samo načina protesta ili borbe da se ovakva situacija promijeni. Izostanak adekvatne reakcije nadležnih državnih organa i institucija, nepostojanje odgovornosti zagađivača, prije svega velikih kompanija, je ponukalo građane da se sami ili kroz određena udruženja okupljaju i organizuju.

 

Forum za zaštitu okoliša, uz podršku članova udruženja Aer Aqva Terra, će svakog prvog ponedjeljka u mjesecu organizovati protestnu šetnju. Jučer u poslijepodnevnim satima je organizovana prva takva šetnja.

 

Prema riječima člana Foruma za zaštitu okoliša Edhema Muftića, šetnja je uspjela, dobro je organizovana, a građani su bili dostojanstveni, uz opasku da ih je moglo biti više.

 

Protestne šetnje gradom će biti organizovane i u narednom periodu, tačnije svakoga prvoga ponedjeljka u mjesecu, tako da je naredna šetnja u ponedjeljak  04. marta.

 

Priču sa protestne šetnje nam donosi Midhat Sarajlić. Pogledajte video prilog.

 

(RTV Lukavac)