Naslovna AKTUELNO U Lukavcu počela naplata parkinga za motorna vozila na određenim javnim površinama...

U Lukavcu počela naplata parkinga za motorna vozila na određenim javnim površinama (VIDEO)

U Lukavcu je danas počela naplata usluga parkiranja motornih vozila na označenim javnim parkiralištima. U skladu s Odlukom Općinskog vijeća Lukavac o cijenama parkiranja za korištenje javnog parkirališta korisnik plaća novčanu naknadu. Visina naknade ovisi od tarifne-parkirne zone i dužine trajanja parkiranja.

 

Ulično naplaćivanje parking usluga naplaćivat će se u ulicama označenim horizontalnom i vertikalnom signalizacijom a to su ulice Branilaca Bosne, Školska i Septembarska ulica, parking kod Omege te parking u blizini Centra za kulturu a kako ističu iz JP „Putevi i komunikacije“ hronični je nedostatak parkinga pa je  započela i prodaja povlaštenih, stanarskih i radničkih karata koje su ujedno i najprihvatljivije za korisnike.

 

 

Odlukom su definirane tri tarifne-parkirne zone 0, 1 i 2  a parkirne karte ili kiosk tiketi moći će se kupiti kod redara-inkasanata JP “Putevi i komunikacije“ i gradskim kioscima.

 

Treba znati da se neće smjeti koristiti nekoliko tiketa za parkiranje koji produžavaju maksimalno dozvoljeno trajanje parkiranja, niti će biti dozvoljeno ponovo ispravljati ili koristiti pogrešno popunjene parkirne bonove nego će se isti odlagati.

Također na svakom tiketu za parkiranje biće potrebno označiti vrijeme dolaska.

 

Više u video prilogu Enide Akeljić