Naslovna AKTUELNO U Lukavcu promovisan roman “Udarnikova kći” (VIDEO)

U Lukavcu promovisan roman “Udarnikova kći” (VIDEO)U organizaciji JU Javna Biblioteka Lukavac, a u povodu obilježavanja 125 godina postojanja i rada ove ustanove i manifestacije “S knjigom u oktobar”, održana je promocija knjige „Udarnikova kći“.

 

Osim autora Vezuva Bašića, o knjizi su govorili Nevzeta Rustemović, direktorica Javne biblioteke Kladanj i moderator profesor Mihad Sakić.

 

Roman “Udarnikova kći” je prethodno promovisan u Sarajevu, Kladnju, Maglaju i Banovićima, a nakon Lukavca će uslijediti promocija i u drugim bh. gradovima. Promocija romana u Lukavcu za autora je zapravo druga promocija i od posebnog je značaja jer grad je to u kojem Bašić ima mnogo prijatelja. Tematika svih njegovih djela je život izbjeglica i njihova teška sudbina, jer je u javnosti uglavnom stvorena pogrešna slika o njihovom životu u izbjeglištvu. Roman „ Udarnikova kći“ je nastavak priče iz romana “Rane na duši“.

 

Vezuv Bašić u svim romanima piše o sudbini naših ljudi u izbjeglištvu i svi su romani nastali na osnovu autentičnih priča živih ljudi.

 

 

Priču sa promocije knjige “Udarnikova kći” u video prilogu nam donosi Midhat Sarajlić.

 

 

(RTV Lukavac)