Naslovna AKTUELNO U Lukavcu se trenutno realizuju generacijski projekti (VIDEO)

U Lukavcu se trenutno realizuju generacijski projekti (VIDEO)


Borba protiv plavljenja Lukavca realizira se prvom fazom projekta, a ovih dana nastavljena je radovima na regulaciji odvodnje oborinskih voda u gradu i uređenjem kanalizacione mreže.

 

Uz intenzivne radove pored nogometnog stadiona Jošik, odnosno pored stambenih i poslovnih objekata između ulica koje gravitiraju ovoj lokaciji, radovi su usmjereni i na  dionicu pored magistralnog puta Tuzla – Doboj do kompanije GIKIL i rijeke Spreče. Cilj je do kraja augusta iste izvesti iz ovog dijela grada i krenuti u dalju fazu projekta koja će biti dosta teža i zahtijevat će potpunu obustavu saobraćaja.

 

Kada je u pitanju ovaj projekat cilj je u toku ljeta, u vrijeme raspusta i sezone godišnjih odmora kada je manje pješaka i učenika na ulicama, uraditi što više posla. Ipak, dobar dio radova u samom gradu ostat će za septembar ili oktobar. Uporedo sa odvodnjom oborinskih voda u gradu će se raditi i na drugim projektima urbanističkog uređenja grada, a među prioritetne ubraja se i izgradnja savremene pješačke zone.

 

Iz Općine Lukavac najavljuju da bi uskoro trebao biti raspisan tender za izbor najpovoljnijeg izvođača kada je u pitanju izgradnja šetališta. Nadaju se da će, ako sve bude bude teklo po planu, do kraja godine Lukavčani imati i prve pločnike uz park kod obdaništa. Na ove radove trebali bi se nadovezati i radovi reorganizacije raskrsnica.

 

Istovremeno nisu zanemarene ni prigradske mjesne zajednice u kojima se manjim intenzitetom radi na sanaciji lokalnih puteva. Iako je riječ o kratkim dionicama, ipak se radi o prioritetnim lokacijama koje su po sugestijama građana promptno sanirane, no i dalje najveći obim poslova i u narednom periodu bit će usmjeren na realizaciju zacrtanih radova WATSAN projekta.

 

O aktuelnim i planiranim projektima više možete saznati u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)