Naslovna AKTUELNO U Milerovoj ulici u Lukavcu srušen bespravno izgrađen objekat (VIDEO)

U Milerovoj ulici u Lukavcu srušen bespravno izgrađen objekat (VIDEO)


 

68 kvadrata državnog zemljišta  u ulici Milerovoj odnosno zemljišta Općine Lukavac napokon je vraćeno u posjed vlasniku.  Razlog tome jeste presuda Općinskog suda u Lukavcu prema kojoj je porodica Jusić uzurpirala zemljište Općine Lukavac i na tom prostoru izgradila bespravno izgrađen objekat.

 

Danas je u prisustvu pripadnika Sudske policije, organa PU Lukavac i predstavnika Općine Lukavac i Općinskog  pravobranilaštva   izvođača radova JP“ Rad“ Lukavac  koji je zadužen za rušenje objekta uveo u posao.

 

Riječ je   o Odluci Općinskog suda u Lukavcu vezano za predmet bespravne gradnje objekta u ulici Milerova odnosno Zahtjevu Općine Lukavac za vraćanje zemlje u posjed.

 

 

Podsjećamo kod Suda je još 23.09.2019. godine pokrenut krivični postupak protiv Džemaila  Jusića  za dva krivična djela. U postuptku koji je vođen po optužnici Kantonalnog tužilaštva i koji je okončan Džemail Jusić  proglašen  je krivim.

Gradnja objekta započela je polovinom aprila prošle godine, građani su ogorčeno tražili pomoć od nadležnih inspekcijskih organa koji su isti zapečatili, ali gradnja je i pored toga nastavljena. Ovakvi ili slični predmeti u Općinskom sudu postoje tvrdi Halilović.

 

Više u video prilogu Nermina Omerovića.