Naslovna AKTUELNO U narednim danima oblačno vrijeme sa slabijim padavinama

U narednim danima oblačno vrijeme sa slabijim padavinama

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme u Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini povremeno sa slabom kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 5 do 10 °C.

 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom povremeno. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 1 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Velikih promjena vremena u tokom predstojeće sedmice u Bosni i Hercegovini – neće biti, navode meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u prognozi.

 

Očekuje nas uglavnom oblačno vrijeme uz slabe padavine.

 

U utorak oblačno vrijeme sa slabim snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 4 do 8 °C.

 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni u u jutarnjim satima sa snijegom. U ostatku dana sa slabim snijegom u Krajini i na zapadu Bosne, a na jugozapadu Bosne sa kišom i susnježicom. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 °C.

 

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Na istoku i sjeveroistoku Hercegovni se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 11 °C, saopćeno je.