Naslovna AKTUELNO U narednim danima promjenjivo i toplo vrijeme

U narednim danima promjenjivo i toplo vrijeme

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak, 10. juna, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčanije vrijeme prijepodne. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

 

Identično vrijeme bit će i u petak, 11. juna, odnosno u našoj zemlji bit će sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

 

Prvog dana vikenda, u subotu, 12. juna, u Bosni i Hercegovini uglavnom, preovladavat će umjereno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C, saopćeno je iz FHMZBiH.