Naslovna AKTUELNO U nedjelju promocija knjige “Kišobran za snove”

U nedjelju promocija knjige “Kišobran za snove”

Promocija knjige „Kišobran za snove“, osamnaestogodišnje autorice Amile Mujkić, zakazana je za nedjelju, 4. novembra u 18,00 sati u Domu kulture u Puračiću.

 

Radi se o zbrirci priča i pjesama, nastalih tokom osam godina, a inspirisanih životom, hobijima, porodicom i svakodnevnim doživljajima i emocijama ove mlade djevojke.

 

„Osoba sam koja od malena voli, poštuje, kupuje i čita knjige i to mi je najdraži poklon kojem se uvijek obradujem. Iz porodice sam koja je nadarena za pisanje i amidža moga oca je poznati purački pisac Avdo Mujkić, talenat je naslijedio moj otac, a i ja. Oduvijek sam voljela da pišem, uglavnom su to bile priče i smatrala sam da nisam talentovana za pisanje pjesama. U pričama, koje rađe i čitam, lakše sam izražavala svoje emocije i bolje sam mogla prenijeti na papir ono što ja osjećam, kako bih to mogla podijeliti sa čitaocima“, kaže za RTV Lukavac Amila Mujkić.

 

Autorica sa promotirama poziva sve zainteresovane ljubitelje pisane riječi, stvaralaštva i umjetnosti, kao i sve druge građane, da im se pridruže na promociji u njenom rodnom Puračiću.

 

(RTV Lukavac)