Naslovna AKTUELNO U nedjelju u Lukavcu “Zemljotres 2019” (VIDEO)

U nedjelju u Lukavcu “Zemljotres 2019” (VIDEO)U povodu obilježavanja 100 godina rada i postojanja OO Crveni križ/krst Lukavac, u saradnji sa Crvenim križom Federacije BiH, organizuje pokaznu vježbu na temu zaštite i spašavanja stanovništva u kriznim situacijama, a pod imenom „Zemljotres 2019“.

 

 

Pokazna vježba će se održati u nedjelju, 29.septembra 2019. godine od 10,00 do 15,00 sati. Vježba će se održati u ulicama: Branilaca Bosne, 9. Maja i Derviša Sušića, zgrada Seljanka 1 ( ulazi D3 i D4 ), kao i u dvorištu OŠ “Lukavac Grad”.

 

U vježbi će učestvovati službe za zaštitu i spašavanje Crvenog križa sa područja BiH i inozemstva, jedinice opšte namjene iz Lukavca, Teritorijalna vatrogasna jedinica Lukavac, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac i Policijska uprava Lukavac.

 

 

Uz poziv  građanima  da ovu vježbu  proprate u što većem broju, iz Crvenog križa/krsta Lukavac pozivaju građane i na razumijevanje prilikom njene realizacije, kao i da prate upute ovlaštenih  službenih lica. Navode i da će pobrojane ulice u vrijeme održavanja vježbe od 7,00 do 15,00 sati biti zatvorene za saobraćaj.

 

 

Najavu ovoga jedinstvenog događaja nam u video prilogu donosi Subhija Sivčević.

 

 

(RTV Lukavac)