Naslovna AKTUELNO U nekoliko naselja počinje kraći period redukcija vode

U nekoliko naselja počinje kraći period redukcija vode

Problema sa vodosnabdijevanjem od danas će imati stanovnici Huskića i Lukavac Mjesta, a prema objavama predstavnika mjesnih zajednica, redukcija ima i u Bikodžama i Poljicu.

 

IZ JP „Rad“ Lukavac obavještavaju korisnike vodosnabdijevanja da će od srijede, 04.jula 2018. godine, u periodu od 07,00 do 17,00 sati, zbog planiranih radova na rezervoaru Doložaj, doći do prekida u vodosnabdijevanju u MZ Huskići i dijelu MZ Lukavac Mjesto.


 

 

Vijeće MZ Bikodže je obavijestilo da će u narednom periodu, u trajanju od nekoliko dana, doći do povremenog nestanka vode u pojedinim dijelovima naselja, a radi otklanjanja određenih kvarova. Nestanaci vode ne bi trebali trajati duže od 2 sata.

 

Mještanima MZ Gornje Poljice od ponedjeljka 02.jula 2018 godine dolazi do povremene obustave vode sa izvorišta “Točak” i to zbog dugovanja prema Elektrodistribuciji. „Iako smo u ljetnom periodu pokušali da u maximalnim količinama pružimo uslugu vodosnabdijevanja naše mjesne zajednice, zbog duga za ele.energiju, bit ćemo prinuđeni na povremeno isključivanje pumpne stanice Točak! Pozivamo Vas na racionalnije korištenje vode u ljetnom periodu, i da blagovremeno izvršavate svoje obaveze po osnovu vodosnabdijevanja. Napominjemo da je voda sa oba izvorišta tehnička, i nije za piće. U odnosu na nekoliko godina ranije, mještani MZ Gornje Poljice, u ljetnom periodu 2018 godine, nisu oskudijevali sa vodom, tako da vas pozivamo na razumijevanje i na racionalno korištenje u narednom periodu. Ukoliko se prihod od naplate potraživanja za vodosnabdijevanje poveća, i pri tome uplatimo dug prema Elektrodistribuciji, ponovo će biti u funkciji pumpna stanica“, poručili su iz Vijeće MZ Gornje Poljice.

 

(RTV Lukavac)