Naslovna AKTUELNO U OŠ “Lukavac Mjesto” najavljuju praznični bazar

U OŠ “Lukavac Mjesto” najavljuju praznični bazar

U organizaciji Vijeća roditelja, OŠ “Lukavac Mjesto” u petak, 28.12.2018, će biti održan „Praznični bazar“.

 

Ova aktivnost je rezultat zajedničkog rada nastavnog osoblja, učenika i roditelja,a kako bi se prikupila sredstva za nastavak radova na sanaciji mokrog čvora u centralnoj školi u Lukavac Mjestu. Škola je po projektu od Općine Lukavac dobila materijal, a potrebna su novčana sredstva kako bi se mogli angažovati majstori za izvođenje radova. 

„Praznični bazar“ održat će se u sali Doma kulture Lukavac Mjesto u terminu od 10,00 do 13,00 sati. Na štandovima će biti izloženi slatkiši i ručni radovi roditelja i učenika koji su pokazali veliko interesovanje da daju svoj doprinos manifestaciji, ali i da zajedno sa djecom budu za štandovima. Sekcije škole zajedno sa razrednicima također će izložiti učeničke radove. Planira se i prigodan kulturno – zabavni program,tako da će se moći zabaviti svi koji posjete ovu manifestaciju.

 

Ovime se obilježava i završetak kalendarske godine koja je obilježena nizom projekata na uređenju objekata centralne i područnih škola u Huskićima, Hrvatima i Šikuljama, te humanitarnih akcija u kojima su učestvovali uposlenici škole, učenici i roditelji.