Naslovna AKTUELNO U petak počinju javne rasprave po mjesnim zajednicama u vezi sa Nacrtom...

U petak počinju javne rasprave po mjesnim zajednicama u vezi sa Nacrtom Budžeta Općine Lukavac za 2021. godinu (VIDEO)

Nakon što je Općinsko vijeće Lukavac na prvoj vanrednoj jednoglasno usvojilo Nacrt Budžeta Općine Lukavac za 2021. godinu sa okvirnim planom za 2022. i 2023. godinu, načelnik Edin Delić najavio je i javnu raspravu koje će uslijediti u narednim danima.

 

Procedura provođenja javne rasprave bi trebala trajati oko 20 dana, a prva je zakazana za petak, 8.januara u prostorijama MZ Gnojnica. Svoje stavove na Nacrt Budžeta za 2021. godinu na prvoj raspravi će imati priliku iznijeti mještani naselja: Devetak, Puračić, Tabaci, Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja, Kruševica, Gnojnica i Berkovica. Rasprava će biti održana u 17,00 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.


 

Za područje mjesnih zajednica: Poljice Gornje, Poljice Donje, Prokosovići, Bikodže, Turija,Orahovica, Babice i Jaruške, javna rasprava održat će se u ponedjeljak, 11.01.2021. godine u 17,00 sati u prostorijama Doma kulture u Prokosoviću.

 

Za područje mjesnih zajednica: Sižje, Krtova l, Krtova ll, Tumare, Brijesnica Donja, Brijesnica Gornja, Milino selo, Stupari i Panjik, javna rasprava održat će se u utorak, 12.01.2021. godine u 17,00 sati, u prostorijama Doma kulture u Tumarama.

 

Za područje mjesnih zajednica: Lukavac Grad, Bistarac Donji, Bistarac Gornji, Modrac, Bokavići, Lukavac Mjesto, Hrvati, Šikulje-Prline i Huskići i ujedno CENTRALNA JAVNA RASPRAVA ZA OPĆINU LUKAVAC, održat će se u petak, 15.01.2021. godine u 17,00 sati u sali biblioteke Doma kulture Lukavac.

 

Pored javnih rasprava, resorne općinske službe održat će i veći broj sastanaka sa ostalim budžetskim korisnicima kao što su javne ustanove i preduzeća, boračke organizacije i udruženja, nevladin sektor, sportski kolektivi ali i ostali subjekti koji imaju želju i potrebu da učestvuju u izradi ovog dokumenta.

 

Budžet za ovu godinu planiran je u iznosu od 25 miliona KM.

 

Više o ovoj temi doznajte u video prilogu Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)