Naslovna AKTUELNO U Poljicu održana sjednica na temu vodosnabdijevanja (VIDEO)

U Poljicu održana sjednica na temu vodosnabdijevanja (VIDEO)

Vijeće MZ Poljice Gornje  jučer je u poslijepodnevnim satima, upriličilo  sastanak na kome  je razmatrana aktuelna situacija vezana za nastavak rekonstrukcije sistema vodosnabdijevanja u ovom naselju.

 

Preko 1000 mještana Poljica, korisnika vodovodne mreže, sa nestrpljenjem očekuju nastavak i završetak  radova na rekonstrukciji sistema vodosnabdijevanja u ovom naselju. Na sastanku upriličenom od strane Vijeća mjesne zajednice Poljice Gornje bilo je riječi o već provedenim aktivnostima, problemima koji su uzrokovali zastoje u radu te načinu i mogućnostima  prevazilaženja istih.

 

U nastojanju da se iznađe pravo rješenje za nastavak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Poljicu, održano je niz sastanaka. Projekat je veoma složen, naišlo se na niz nepredviđenih situacija, a da je ovo veoma kompleksan zadatak potvrdio je i načelnik Dr. Edin Delić.

 

Na pitanja učesnika  sastanka, gdje su i na koji način utrošena  dosadašnja sredstva  izdvojena za ovaj projekat, načelnik je istakao  da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Obzirom da je ostalo još neriješenih pitanja ,veoma je neizvjesno kada bi se projekat mogao završiti.

 

Opširnije u video prilogu Mirzete Riđešić!