Naslovna AKTUELNO U Prokosovićima rade “punom parom”na realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata (VIDEO)

U Prokosovićima rade “punom parom”na realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata (VIDEO)


U Prokosovićima je 2019. godina protekla u realizaciji mnogih projekata.

 

Projekat koji se po važnosti posebno izdvaja, a koji je završen početkom ove godine, je projekat vodosnabdjevanja. Njegovom realizacijom riješen je jedan od krucijalnih problema, a kvalitet života mještana Prokosovića podignut je na jednu višu razinu.

 

Prema posljednjem popisu stanovništva u MZ Prokosovići živi 1.503 stanovnika, registrovano je oko 403 domaćinstva, a prema riječima predsjednika Vijeća MZ Prokosovići Nedima Omerdića sva domaćinstva su priključena na mjesni vodovod i imaju pitku vodu. Radovi na proširenju i modernizaciji ovoga vodovoda bit će nastavljeni i u 2020. godini.

 

 

U narednom periodu vijeće MZ Prokosovići pokrenut će i inicijativu koja će za cilj imati kvalitetnije snabdjevanje električnom energijom Prokosovića i susjednih Bikodža.

 

Pored pomenutoga, u MZ Prokosovići u ovoj godini u planiraju raditi i na modernizaciji putne infrastrukture i ulične rasvjete.

 

 

U Prokosovićima je danas boravila ekipa RTV Lukavac, a priču o infrastrukturnim projektima u protekloj i aktuelnoj godini saznajte u video prilogu Alema Meškovića.

 

 

(RTV Lukavac)