Naslovna AKTUELNO U promet pušten novi asfaltirani put u Tumarama

U promet pušten novi asfaltirani put u Tumarama

U prisustvu mještana Mjesne zajednice Tumare, predstavnika ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH, načelnika općine Lukavac Edina Delića, načelnika općine Petrovo svečano je pušten u promet novi asfaltirani put u Tumarama. Svoje zadovoljstvo nisu krili mještani ove povratničke mjesne zajednice, ali i njihovi predstavnici u Vijeću mjesne zajednice Tumare.

 

Da bi se ljudi vratili na svoja ognjišta moraju biti ispunjeni osnovni životni uslovi i njihove  potrebe, a sredstva Federalnog ministarstva za izbjeglice i općine Lukavac pružaju određene uslove za život povratnika. Osim što je to izuzetno važno za njihov što snažniji povratak isto toliko je to važno i za lokalnu zajednicu jer se šalje poruka povratnicima da su stanovnici ove općine jednako pravni i jednako važni kao i drugi stanovnici.


 

Prema projektu odobrenom od strane Federalnog  ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, za asvaltiranje puta u dužini od oko 900 metara u MZ Tumare ovo ministarstvo je izdvojilo oko 55 000 KM. U sufinansiranju projekta sa 20000 KM učestvovala je  i Općina Lukavac.