Naslovna AKTUELNO U stravičnoj nesreći život izgubio vozač kamiona Senad Halilović

U stravičnoj nesreći život izgubio vozač kamiona Senad HalilovićSmrtno je stradao Senad Halilović zvani Semko, dok je Tarik Derlić zadobio teške povrede i nalazi se u bolnici u Jagodini.

 

 

Kako nezvanično saznajemo, Derlić je ostao u kvaru i stao je u zaustavnoj traci. Iz suprotnog smjera su naišli nastradali Halilović i još jedan kolega te su stali kako bi pomogli kamiondžiji. Halilović i Derlić su stajali pored kamiona, dok je treći kolega ušao u kabinu da vidi u čemu je problem i da pokuša ukloniti kvar.

 

U tom trenutku naišao je autobus koji je udario nesretnog Halilovića i Derlića. Usljed strahovitog udara Halilović je preminuo na licu mjesta, dok je Derlić sa teškim povredama prevezen u bolnicu. Mučne scene su ostale nakon nesreće. Na cesti je bilo tijelo Halilovića, prekriveno bijelom plahtom. Na kamionu su bila vidljiva oštećenja, budući da su vozačeva vrata skoro izvaljena.

 

Prvi rezultati istrage govore da je nesreću skrivio vozač autobusa, jer su kamiondžije bile u zaustavnoj traci. Nezvanično se spominje da je nesreći navodno kumovala i brzina i da se vozač autobusa zaustavio tek 400 m dalje od mjesta udara.

 

Brojne emotivne poruke osvanule su na društvenim mrežama, kao i na facebook profilu BHTruck. Njihove brojne kolege su izjavile saučešće porodici Halilovića i uputile molitve da Derlić dobije životnu bitku.