Naslovna Istaknuto U subotu u Lukavcu punkt za registraciju za 12. Utrku/šetnju za ozdravljenje...

U subotu u Lukavcu punkt za registraciju za 12. Utrku/šetnju za ozdravljenje ”Race for the cure”Lukavčani će dobiti priliku da daju doprinos održavanju jedinstvenog događaja u BiH ”Race for the cure”.
U subotu, 31. avgusta 2019. godine u gradovima BiH, među kojima je i Lukavac, će biti organizovani punktovi za registraciju za 12. Utrku/šetnju za ozdravljenje ”Race for the cure”. Lokacija u Lukavcu, na kojoj će od 11,00 sati biti postavljen punkt “Udruženja žena Tuzle”, je Trg Bremena (ispred Frizerskog salona “Inesa”).
”Naš cilj je podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke, a sve vas molimo da nam se pridružite da zajedno činimo dobro. ”Race for the cure” je projekt koji se održava u još 140 gradova širom svijeta i na kojem sudjeluju milijuni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija te teške bolesti od koje umire najveći broj žena. Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo sudjelovanja na ovom jedinstvenom događaju. Sva sredstva skupljena od registracija utrošit će se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperiranu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede koji se održavaju svake godine.Tako smo upravo iz ovih sredstava prošle godine u Bistarcu napravili besplatan pregled za 50 žena”, poručuju organizatorice.
”Race for the cure” će se održati, 29. septembra  2019. godine, ispred Sarajevo City Centra u 11, 00 sati. Ove godine očekuje se sudjelovanje više od 9.000 građana.
(RTV Lukavac)