Naslovna Istaknuto “U susret proljeću” okončan pobjedom Eme Aljukić (FOTO)

“U susret proljeću” okončan pobjedom Eme Aljukić (FOTO)

Pobjednica 10. Dječijeg festivala “U susret proljeću” je Ema Aljukić iz OŠ Prokosovići.

 

Drugo mjesto osvojila je Amina Kasumović iz OŠ Poljice, treće mjesto Amila Mehić iz OŠ Dobošnica, četvrto mjesto Arnel Hamidović (ujedno najbolji scenski nastup ) iz OŠ Lukavac Grad, a peto mjesto Adela Huskanović iz OŠ Puračić.


 

Talenat, način interpretacije, izbor numere i scenski nastup  osamnaest takmičara ocjenjivao je žiri u sastavu: Darko Gajić, Emir Ćosićkić, Dženan Mahmutović, Mensur Salkić i Midhat Sarajlić.

 

Svim učesnicima uručene su zahvalnice i nagrade, koje je osigurao prijatelj festivala  “World Vision”, dok je pet najboljih dobilo i pehare i vrijedne nagrade, koje je obezbijedila RTV Lukavac. Prva  nagrada,  koju  JU RTV Lukavac dodjeljuje svake godine, pa tako i ove, jeste jednodnevna ekskurzija u Sarajevo za cijeli razred pobjednika Festivala, kao i za sve takmičare.

 

Iskrene čestitke nagrađenima i svim drugim učesnicima, koji su pokazali svoj talenat, ali i drugarstvo i nesebičnost u odnosu prema drugim takmičarima, u ime organizatora uputio je v.d. direktor JU RTV Lukavac Fikret Žigić.

 

„ Velika sala Centra za kulturu Lukavac je večeras bila premala da primi sve one koji su željeli  da dođu. Ovo je naš jubilarni, deseti po redu  festival „U susret proljeću“ i Lukavac je večeras najveseliji grad na našem kantonu. Ovo je već tradicija grada Lukavca, koji je postao prepoznatljiv po ovom festivalu. Djeca su se već navikla na ovo takmičenje i dolaze daleko spremniji, a iz godine u godinu otkrivamo nove muzičke talente. Sve škole sa područja općine Lukavac sudjeluju kao i takmičari iz Sela Mira Turija,  što ne znači da, u dogledno vrijeme, nećemo možda pozvati i druge škole sa kantona pa da održimo i jedno kantonalno takmičenje“,  kazao je Fikret Žigić.

 

Pokrovitelji 10. Dječijeg festivala „U susret proljeću“ bili su Općina Lukavac i JU Centar za kulturu Lukavac. Svojim dolaskom i aktivnom podrškom Festival je upotpunio i načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić, koji je najuspješnijima dodijelio nagrade.