Naslovna AKTUELNO U toku je Javni poziv za nagradu „Zvijezda turizma BiH 2019“

U toku je Javni poziv za nagradu „Zvijezda turizma BiH 2019“

Privredna komora Federacije BiH raspisala je Javni poziv za nagradu „Zvijezda turizma BiH 2019“ koji je otvoren do 23. marta. Dobitnici nagrada i priznanja bit će predstavljeni na Sajmu turizma i ekologije LIST – Lukavac od 7. do 9. maja.

 

– Dodjela nagrade „Zvijezda turizma BiH“ je projekt Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja razvoja i konkurentnosti, te podizanja kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, izjavila je Danijela Lovrić, tajnik Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore FBiH.


 

Po njenim riječima dodjelom nagrada i priznanja dodatno se naglašava važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju dosadašnjih rezultata, a ujedno i motivira na poboljšani rad u budućem periodu.

 

– Kako bi se osigurao dugoročan uspjeh BH turizma, potrebno je da se cjelokupna turistička ponuda kontinuirano unapređuje – kazala je Lovrić te dodala kako je Sajam LIST Lukavac jedini specijalizirani turistički sajam u Bosni i Hercegovini, te je stoga odlična prilika i mjesto da se osvrne na dosadašnje rezultate, razmijene iskustva, razgovara o novim idejama i trendovima u svijetu turizma.

 

Nagrade će biti dodijeljene za sljedeće kategorije: Turistička organizacija; Turistička manifestacija; Receptivna turistička agencija; Ugostiteljski objekat za smještaj sa dvije podkategorije; Ugostiteljski objekt tipa Hotel; Ostali ugostiteljski objekti za smještaj i Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga – doprinos promociji BiH, razvoju i afirmaciji turističkih potencijala i podizanju kvaliteta turističkih usluga u BiH.

 

Na poziv se mogu prijaviti svi subjekti iz oblasti turizma: turističke agencije, pojedinci, turističke organizacije, te ugostiteljski objekti za smještaj, a koji imaju sjedište u Bosni i Hercegovini.