Naslovna AKTUELNO U toku je najzahtjevniji dio radova na projektu WATSAN (VIDEO)

U toku je najzahtjevniji dio radova na projektu WATSAN (VIDEO)

Jedna od najtežih faza radova u okviru WATSAN projekta koji će biti izvođeni ispod pružnog prelaza Doboj – Tuzla trebali bi uslijediti do kraja ovog mjeseca.

 

Pored toga što je obimom posla najsloženiji dio radova, istim će biti direktno ugrožen i željeznički saobraćaj, jer će dio pružnog prelaza za potrebe ovih radova privremeno morati biti izmješten. Tim povodom u Općini Lukavac je upriličen sastanak sa predstavnicima Željeznica FBiH i izvođačima radova, te postignut dogovor oko tehničkih i pripremnih radnji aktivnosti za buduće radove.


 

Trenutno se izvode radovi ispod pruge u vlasništvu SSL I GIKIL-a.

 

Koliko su kompleksni radovi koji će uslijediti govori i činjenica da će iskopi koji se budu radili biti duboki šest metara, a da bi se što praktičnije i brže završili poslovi betoniranja odvodnih kanala pribjeglo se ideji ugradnje gotovih betonskih modela.

 

Po zajedničkom dogovoru u narednim danima na osnovu tehničkog i dinamičkog plana odredit će se precizan datum, kao i vremenski interval u kome će se saobraćaj na ovom dijelu pruge obustaviti, a kako bi se isti što kvalitetnije i brže mogli okončati.

 

Paralelno sa ovim teku radovi i u samom gradu, a isti sa sobom povlače i određene izmjene u režimu saobraćaja.

 

Iz Općine Lukavac još jednom su građane pozvali na strpljenje zbog budućih obustava koje će od 14. oktobra do 14. novembra  privremeno biti na snazi u Školskoj ulici ( iz smjera ul. Patriotske Lige prema ulici Kulina Bana) za što će kao alternativni pravci služiti ulice Patriotske Lige, Sarajevska i Lukavačkih Pjesnika, ali i iz pravca Patriotske Lige i ulica Septembarska, Školska i Kulina Bana.

 

Istim planom saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Vase Pelagića, a alternativa ovom pravcu je ulica Patriotskog Fronta, Bijele Zgrade, kao i Patriotske Lige, Skendera Kulenovića i Žrtava Rata.

 

Više informacija doznajte u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)