Naslovna AKTUELNO U toku su finalni radovi na uređenju platoa Centra za kulturu Lukavac...

U toku su finalni radovi na uređenju platoa Centra za kulturu Lukavac (VIDEO)Iako su loši vremenski uslovi usporili dinamiku izvođenja radova na uređenju platoa ispred Centra za kulturu Lukavac, koji su počeli u aprilu, to nije spriječilo brojne Lukavčane, naročito one najmlađe, da uživaju u novoizgrađenom dječijem igralištu i parku koji ovih dana poprima i finalni izgled.

 

Trenutno se izvode i posljednje aktivnosti i pripreme za svečano puštanje u funkciju, kako bi pored dječijeg igrališta, cvjetnih dekoracija i postojeće  fontane,  ovaj urbani dio grada bio kompletiran za uživanje i druženje svih generacija.

 

Od izvođača radova dobili smo informaciju da je skoro cijeli dio posla odrađen, finiraju se proredi između betonskih ploča, u finalne radove ulazi i prebacivanje jarbola i betonskih vazni,  a ostalo je još da se uredi i dio dječijeg igrališta, podloga ispod žičare i ugradnja ploha koja će mališanima omogućiti da uživaju u davno zaboravljenoj igri “školice“. Tako će zabavni dječiji park, pored tobogana, ljuljaški, žičare za spuštanje i mini ringišpila, dobiti i novi detalj, a sve u svrhu unapređenja  fizičke aktivnosti mališana. Okružen zelenilom koje daju ranije zasađeni nasadi drveća, a sa druge strane i Centrom za kulturu Lukavac, uređeni plato ljeti bi mogao  služiti i za organizovanje  mnogih kulturnih, sportskih i zabavih manifestacija.

 

Ovaj projekat zajedničkim snagama realizovali su Općina Lukavac, Centar za kulturu i Fabrika cementa Lukavac, a ukupna vrijednost radova iznosi 100. 000 KM.

 

Više informacija doznajte u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)