Naslovna AKTUELNO U toku su pretresi na području TK

U toku su pretresi na području TK

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) u protekla dva dana izvršili su pretrese na 13 lokacija u ovom kantonu, te zaplijenili određene količine droge, oružja i municije.

 

Postupajući po operativnim planovima “Top krim” i “Top narko” službenici Uprave policije MUP-a TK su izvršili 13 pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica. Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti malokalibarska puška, dva pištolja kalibra devet milimetara, dvije ručne bombe, 40 komada municije za pištolj kalibra 7,62 milimetra, 80 komada municije za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra, 30 komada municije kalibra devet milimetara, dva para policijskih lisica, određena količina opojne droge canabis i marihuana, pribor za konzumiranje opojnih droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.


 

Protiv pet osoba će Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnom djelu Nedozvoljeno držanje oružja i municije, a protiv dvije o počinjenom krivičnom djelu Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.