Naslovna Uncategorized U toku su radovi na izgradnji prostorija NK „Sloga“ Bikodže

U toku su radovi na izgradnji prostorija NK „Sloga“ Bikodže

Nogometni klub „Sloga“ Bikodže do kraja ove godine mogao bi imati u potpunosti uređene prostorije. Rezultat je to zajedničkih napora mještana, uprave kluba i općinske administracije. Načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić  razgledao je prostor u izgradnji,  kako bi vidio efekte dosadašnjih aktivnosti i ulaganja, ali se i upoznao  sa potrebama za novu budžetsku godinu.

 

„Ovo je primjer dobre prakse, primjer odlične organizacije, gdje se fokusirano  i tačno znalo šta se želi. Dodijeljen je materijal u skladu sa zahtjevom, iako smo malo kasnili sa procedurama, ali su ovdje aktivisti, entuzijasti, volonteri, uložili toliko svoje energije, truda i rada,  da su to maestralno  završili. Dakle, vide se novi krov i konstrukcija i vidi se šta još treba završiti.  Sam ovaj prvi korak, koji su okončali kvalitetno, na neki način je kvalifikacija za drugu fazu. Nama je stalo da stvari završavamo, a ne da ostavljamo napola“, izjavio je za portal rtvlukavac. ba načelnik Edin Delić. Pozvao je i druge građane da slijede pozitivne primjere, poput Bikodža i drugih sredina,  gdje su mještani uočili probleme, odredili potrebe, organizovali se, aplicirali za građevinski materijal i potom ga sami ugradili.


 

„Mi smo sa radovima počeli prije skoro godinu i pol. Odradili smo prvi sprat i ono što se moglo. Dalje smo nastavili sa aktivnostima  jer nam je jedan sprat zadovoljavao samo minumum uslova. Prvo smo aktivirali mještane i donatore iz inostranstva i uspjeli smo dosta toga sakupiti, a onda smo aplicirali za preostala sredstva. To nam je potrebno kako bi oba sprata završili. Općini i načelniku svaka čast što su nas podržali i ja se zahvaljujem u ime mještana Bikodža. Uspjeli smo dosta toga uraditi ali moram reći da su najveći doprinos dali aktivisti, 20 do 30 mještana, koji su redovno dobrovoljno i besplatno radili“, rekao je sekretar NK „Sloga“ Mevludin Tufekčić. Zahvalio se i drugim donatorima i uputio poziv da nastave sa pružanjem podrške ovome klubu.

 

Tokom susreta dogovorena je nova faza radova, kako bi prostorije do kraja 2018. godine bile završene, a bilo je govora i o uređenju samog terena.