Naslovna AKTUELNO U toku su završni radovi u ulici Kulina Bana koji se izvode...

U toku su završni radovi u ulici Kulina Bana koji se izvode u okviru projekta WATSAN (VIDEO)


I u ovom zimskom periodu vršeni su radovi na realizaciji projekta odvodnje oborinskih i otpadnih voda u Lukavcu poznatog kao WATSAN. Dinamika radova bila je uslovljena vremenskim prilikama, ali par lijepih i sunčanih dana iskorišteno je za ubrzano izvođenje radova na ovom generacijskom projektu.

 

Dio WATSAN-a u ulici Kulina Bana koja vodi od Doma zdravlja Lukavca do objekta Gušić ulazi u završnu fazu, svi podzemni radovi su završeni, a trenutno se radi na ponovnom asfaltiranju ove ulice gdje je postavljen i prvi sloj asfalta.

 

Izvođenje radova u gradu stvaralo je dosta problema u saobraćaju i kretanju građana, što će u skorije vrijeme biti okončano sanacijom i rekonstrukcijom dijelova u kojima su radovi izvođeni. Iako poslovi nisu do kraja završeni već je uveliko olakšano sabraćanje na ovoj dionici ulice Kulina Bana, a kvalitetom do sad odrađenih poslova zadovoljni su i u resornoj općinskoj službi.

 

Projekat WATSAN, unatoč brojnim preprekama, od administrativnih zadrški, pandemije, vremenskih uslovia, do brojnih problema na terenu ipak je u značajnoj mjeri okončan. Ukoliko vremenski uslovi budu poslužili intenzivno će se raditi i dalje.

 

 

Preporučujemo video prilog Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)