Naslovna AKTUELNO U toku uređenje više puteva i parkinga u općini Lukavac

U toku uređenje više puteva i parkinga u općini Lukavac

Na području općine Lukavac trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji, sanaciji i asfaltiranju više puteva i parking prostora.

 

U Titovoj ulici, preko puta JU Centar za kulturu Lukavac, radi se na uređenju parking prostora. To podrazumijeva uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora, ugradnju betonskih ivičnjaka, postavljanje kamenog agregata i završnog sloja asfalta.


 

Sa istim izvođačem kompanijom „Rial Šped“ ugovoreno je i asfaltiranje puta u MZ Poljice Donje, pored Stadiona Krušici koji vodi prema vikend naselju.

 

U MZ Lukavac Mjesto će biti asfaltiran lokalni put u dijelu naselja Osmići.

 

U MZ Gnojnica će iz pravca naselja Šabići prema Ratišu biti asfaltirana jedna dionica puta u dužini od 300 metara .

 

U gradskoj zoni Lukavca na lokalitetu u blizini nekadašnjeg poligona za obuku vozača bit će asfaltirana jedna dionica kroz naselje.

 

Vrijednost ugovorenih radova na pomenutim putevima i parking prostoru je oko 93.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Općine Lukavac.

 

Značajan iznos će biti izdvojen za nastavak rekonstrukcije i asfaltiranje putnog pravac Lukavac Mjesto – Bistarac, prema naselju Podšići, prema Tuzli. Ugovor između Općine Lukavac i izvođača radova „Rial Šped-a“ vrijedan je oko 158.000 KM , a on podrazumijeva asfaltiranje dionice u dužini od 383 metra.

 

(RTV Lukavac)