Naslovna Uncategorized Općinsko vijeće nije riješilo pitanje uprave Doma zdravlja Lukavac

Općinsko vijeće nije riješilo pitanje uprave Doma zdravlja Lukavac

Danas je u Lukavcu sa početkom u 9 sati u sali PU Lukavac održana vanredna sjednica OV Lukavac na čijem je  dnevnom redu razmatrana problematika vezano za imenovanje organa upravljanja i rukovođenja JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

Nakon nešto više od tri sata rasprave, Općinsko vijeće Lukavac upoznato je sa  zaključcima Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona broj: 13/1-37-17524-1/18 kojim se Općina Lukavac i Općinsko vijeće  upozoravaju na posljedice koje će nastupiti ukoliko ne dođe do imenovanja organa upravljanja, što su vijećnici glasovima i podržali.

 

Nakon žučne rasprave, Općinsko vijeće Lukavac nije  donijelo  Odluku o poništavanju Odluke o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Lukavac, čime ja na ovaj način ugrozilo dalji rad ove ustanove. Za poništenje je bilo 12 vijećnika, a 15 je bilo uzdržanih.

 

Pred pacijentima i uposlenicima ove ustanove sada je otvoreno pitanje da li će Dom zdravlja Lukavac nastaviti sa radom i da li će Zavod Zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravstva TK moći sklopiti ugovore za finansiranje u 2019. godini?

 

Sjedinici su, pored vijećnika i načelnika Edina Delića sa saradnicima, prisustvovali i prestavnici Ministarstva zdravstva TK i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Mirsad Hodžić.

 

RTV Lukavac  sjednicu je prenosila uživo putem Facebooka, te kompletan snimak možete pratiti u programu TV Lukavac večeras od 20 sati.

 

(RTV Lukavac)