Naslovna AKTUELNO U Tuzli memorijalni turnir posvećen dr. Deši Mešiću

U Tuzli memorijalni turnir posvećen dr. Deši Mešiću


U organizaciji Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla i Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u subotu 14. decembra u 11,00 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla bit će održan 9. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „DEŠO U SRCU“.

 

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera učešće će uzeti šest ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Klinički centar Banja Luka, Centar za srce Tuzla, Univerzitet Tuzla, UKC Tuzla te Veterani hirurgije UKC-a Tuzla.

 

Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala. Profesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini. I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom, da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voljeti.

 

Program 9. Memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva „DEŠO U SRCU“:

 

14.12.2019 g. u 9,30 sati – Polaganje cvijeća na mezar prof.dr Deše Mešića
14.12.2018 g. u 10,30-11,00 sati – Izvlačenje parova i svečano otvaranje turnira u Univerzitetskoj dvorani Tuzla
14.12.2018 g. od 11,00 do 16,30 sati – odigravanje malonogometnog turnira
14.12.2019 g. u 20,00 sati – Prigodna večera za učesnike turnira te proglašenje pobjednika.