Naslovna AKTUELNO U ZZO TK nastoje smanjiti gužve u poslovnicama (VIDEO)

U ZZO TK nastoje smanjiti gužve u poslovnicama (VIDEO)


Iako je Zavod zdravstvenog osiguranja TK korisnicima olakšao pristup zdravstvenim uslugama, ispred poslovnica  i dalje su evidentne gužve.

 

S ciljem pružanja kvalitetnih usluga korisnicima bez njihovog dolaska u poslovnicu Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, početkom godine Zavod je uveo određene aktivnosti koje još nisu u potpunosti prepoznate, od strane lica kojima su uvedene određene olakšice, a se to se prvenstveno odnosi na penzionere. Penzioneri sa područja TK do kraja marta ove godine mogu se liječiti bez ovjerene zdravstvene knjižice i aplicirane markice. Pokrenuta je i inicijativa preko Zavoda za penziono osiguranja i Udruženja penzionera TK da se putem mjesnih udruženja  izvrši prikupljanje i ovjera zdravstvenih knjižica za sve penzionere, te su dogovori oko ovih aktivnosti još uvijek u toku. Od plaćanja participacije bit će oslobođeni  penzioneri  čije penzije ne prelaze iznos minimalne penzije.

Zavod je, sa ciljem smanjenja gužvi u poslovnicama, formirao  mobilni tim  za kolektive. Ovo pravo iskoristilo je tek nekoliko poslodavaca na Tuzlanskom kanonu.

 Iz Zavoda pozivaju sve javne ustanove, veće i srednje privredne subjekte, da im se jave sa zahtjevom oko izuzimanja zdravstvenih legitimacija za njihove radnike i izvrši ovjera zdravstvenih legitimacija, naravno i za sve one koji nisu do sada uplatili i aplicirali premiju osiguranja da to završe bez pojedinačnih odlazaka u poslovnice.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

(RTV Lukavac)