Naslovna AKTUELNO Učenici sa područja TK vratili se u školske klupe (VIDEO)

Učenici sa područja TK vratili se u školske klupe (VIDEO)

Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona srednjoškolci i studenti su se vratili u školske klupe. Ovakva odluka je donesena zbog činjenice da se bliži kraj školske godine, a kako su pojasnili iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, školama je ostavljena mogućnost vraćanja online modelu, ukoliko među učenicima ili nastavnim osobljem dođe do porasta broja inficiranih.

 

Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, roditelji, učenici, ali i šire građanstvo, izrazilo je zabrinutost zbog posljednjeg poteza vlasti, te su odlučili pokrenuti online peticiju u cilju sprečavanja provođenja spomenute odluke. Svoj elektronski glas za peticiju  dalo je više od 12 hiljada osoba, a što  će u narednim danima biti upućeno na adresu Vlade TK.

 

U TK počeo je i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja. Njime je obuhvaćeno i oko 300 mališana sa područja općine Lukavac. Program će se realizovati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, ukoliko bude povoljna epidemiološka situacija, trebao bi biti okončan do kraja juna ove godine.

 

Više doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)