Naslovna AKTUELNO Učenicima u Federaciji dostupni novi načini učenja

Učenicima u Federaciji dostupni novi načini učenja

Zbog korona virusa protekle sedmice došlo je do prekida nastave u osnovnim i srednjim školama na području Federacije Bosne i Hercegovine, a kako učenici ne bi zaostajali sa gradivom uvedena je online nastava.

 

Dok traje obustava nastave u BiH, BHT1 će svakim radnim danom u 9, 30 emitirati emisiju Domaća zadaća, sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola. Za učenike viših razreda pripremljena je emisija Domaća zadaća specijal, svakim radnim danom u 12,30. Specijalne emisije će pratiti nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije. Kada je u pitanju Tuzlanski kanton, obrazovne emisije će se emitovati na Radio televiziji Tuzlanskog kantona, ali još uvijek nije precizirano u kojim terminima i obimu.


 

Dostupne su i dvije platforme za sastanke, odnosno virtuelne učionice, te platforme gdje nastavnici učitavaju sadržaje i daju učenicima mogućnost da uče i da skidaju sadržaje. Bit će dostupna i nastava putem vibera, u vidu viber grupa, nastava putem facebooka i e-maila.