Naslovna AKTUELNO Udruženje žena „Srce i duša“ Prokosovići uspješno realizovalo „Eko shop“(VIDEO)

Udruženje žena „Srce i duša“ Prokosovići uspješno realizovalo „Eko shop“(VIDEO)


U povodu Svjetskog dana žena sa sela i Svjetskog dana hrane a sa ciljem promocije ženskog aktivizma i domaće proizvodnje ,Udruženje žena „Srce i duša „Prokosovići je tokom proteklogt vikenda  organizovalo Eko shop.

 

Isti je realizovan  ispred Centra za kulturu Lukavac uz učešće udruženja žena iz nekoliko mjesnih zajednica općine Lukavac.

 

Sa ciljem promocije ženskog aktivizma te komercijalizacije prerađevina i plasmana njihovih proizvoda Udruženje žena „Srce i duša“  Eko šop je realizovalo  u sklopu projekta  Lokalni razvoj treba žensku inicijativu

 

 

Lokalni razvoj treba žensku inicijativu“ projekat je koji se  realizuje u 6 lokalnih zajednica Regije jezera Modrac (Prokosovići, Devetak, Gnojnica, Dobošnica, Turija, Bokavići) u kojima su aktivna Udruženja žena koja žele svojim angažmanom uticati na razvoj lokalnih zajednica.

 

 

Projekat koji se  realizuje u 6 lokalnih zajednica Regije jezera Modrac implementira se  u kooperaciji je sa Fondacijom Heinrich B⍤ll (Henri bol) uz podršku Općine Lukavac i Centra za kulturu

 

 

Više u video prilogu Sabine Džibrić