Naslovna AKTUELNO Upozorenje meteorologa: Vremenska prognoza za vikend

Upozorenje meteorologa: Vremenska prognoza za vikend

Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje zbog magle za područje Prijedora, Višegrada, Sarajeva, Tuzle i Bihaća, ali i zbog ekstremno visoke temperature za područje Trebinja i Mostara, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Na području Prijedora upozorava se na maglu zbog koje će lokalna vidljivost biti manja od 200 metara, posebno uz rijeke i u niziji u sjevernom dijelu regije.

 

Žuti meteoalarm zbog magle upaljen je i za područje Višegrada gdje se lokalno očekuje vidljivost manja od 200 metara, posebno uz rijeke u istočnom dijelu regije.

 

Magla po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se i na području Bihaća, Sarajeva i Tuzle.

 

Za područje Trebinja i Mostara žuti meteoalarm upozorava na temperaturu koja će biti između 32 i 35 stepeni Celzijusovih.

 

Vremenska prognoza za vikend

 

Sunčano vrijeme uz visoke temperature zraka očekuje nas za dane vikenda u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

subotu sunčano uz malu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 °C.

 

nedjelju sunčano uz malu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, saopćeno je.