Naslovna AKTUELNO Upozorenje vozačima da voze oprezno, posebno u višim predjelima

Upozorenje vozačima da voze oprezno, posebno u višim predjelima


U višim planinskim predjelima jutros pada snijeg i zadržava se na cesti. Posebno se upozorava na dionice preko planinskih prevoja.

 

 

 

 

 

Izdvajaju se putni pravci Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje – Bugojno, Glamoč – Livno – Kupres – Tomislavgrad, Olovo – Semizovac i Pale – Goražde – Foča – Trnovo.

 

 

 

 

 

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je cesta mokra i mjestimično klizava. Povećana je opasnost od odrona kamenja na cestu. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu te da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

 

 

 

 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

 

 

 

 

 

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta Stupari – Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

 

 

 

 

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

 

 

 

 

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.