Naslovna AKTUELNO Upriličen prijem za bh.reprezentativce u sjedećoj odbojci+VIDEO

Upriličen prijem za bh.reprezentativce u sjedećoj odbojci+VIDEO

Zlatni momci, reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci,  još jednom su otvarili veliki uspjeh. Na Svjetskom prvenstvu u Holandiji osvojili su medalju  srebrnoga sjaja.

 

Najnoviji sportski uspjeh bio  je povod da načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić upriliči svečani prijem za naša dva reprezentativca Ermina Jusufovića i Safeta Alibašića.


 

Prijemu su prisustvovali i članovi SKISO-a „Sinovi Bosne“  Lukavac,a ovom prilikom reprezentativcima su  uručeni  skoromni novčani iznosi.

 

Takodjer, najavljen je i nastavak dobre saradnje i podrške Općine Lukavac Sportskom klubu invalida „Sinovi Bosne“ Lukavac.

 

„Zahvaljujem se na čestitkama i koristim ovu priliku da se zahvalim općinskom načelniku u svoje ime, kao i u ime Safeta Alibašića koji je danas bio spriječen, naravno i u ime kluba SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac,  na iskazanom poštovanju prema ovome sportskom uspjehu koji smo proteklih dana ostvarili na Svjetskom prvenstvu u Holandiji, kada smo osvojili drugo mjesto. Također,  koristim priliku da se načelniku i Općini Lukavac zahvalim za kontinuiranu podršku SKISO „Sinovi Bosne“ čiji sam ja izdanak, kao i kolega Sajo, jer kontinuitet dobrih igara u klubu je dobra preporuka za reprezentaciju, a samim time i ima i značajan udio u tom sportskom uspjehu“, rekao je za RTV Lukavac reprezentativac Ermin Jusufović.

 

„Bez obzira što oko vrata visi srebrena medalja, to su uistinu zlatni momci i velika je to stvar za našu državu, za našu općinu, velika je stvar za lica sa invaliditetom kao poruka da se mogu i na ovakav način uključiti u društveni život i braniti boje svoje države na jedan vrlo dostojanstven način. Mi smo željeli odati počast i ljudima sa naše općine koji su uključeni u reprezentaciju, posebno igračima. Željeli smo i da odamo priznanje organizaciji i klubu koja okuplja ova lica i koji vrijedno rade, jer ovo je rezultat višegodišnjeg vrijednog rada“, rekao je načelnik Delić, koji je potcrtao društveni značaj ovoga uspjeha, te uz čestitke najavio i dalju podršku i klubu i igračima.

 

BiH ostaje na tri svjetske zlatne medalje koje su osvojene 2002. u Egiptu, 2006. u Holandiji i 2014. u Poljskoj, a sa ovim srebrom osigurali su plasman na Paraolimpijske igre koje će se održavati u Tokiju 2020. godine.

 

(RTV Lukavac)