Naslovna AKTUELNO Upriličen prijem za dobitnike stipendija Općine Lukavac

Upriličen prijem za dobitnike stipendija Općine LukavacDanas je Općinski načelnik Prof. Dr.Edin Delić u Centru za kulturu Lukavac  upriličio prijem za učenike i studente korisnike općinske stipendije za školsku/akademsku 2018./19. godinu.

 

U školskoj akademskoj 2019./2020. godini Općina Lukavac stipendira 61  učenika i 58 studenata.

 

Načelnik Edin Delić je na upriličenom  prijemu za dobitnike stipendija istakao da su najznačajnija ulaganja, ulaganja u mladost i obrazovanje.

 

Osvrnuvši se na trenutnu situaciju i trend odlaska mladih izrazio je nadu da će se to promijeniti ,te da će se mladima pružiti šansa i pomoć za napredovanje i ostanak u našoj zemlji.

 

U koordinaciji sa udruženjima mladih i lukavačkim kompanijama potrebno je napraviti analizu potreba za određenim profilima zanimanja istakao je Delić naglasivši i činjenicu da se na području Općine Lukavac u narednom periodu očekuje otvaranje novih kao i proširenje  postojećih fabričkih postrojenja ,što samo za sobom povlači i potrebu za većim brojem radne snage.

 

Općina Lukavac u školskoj/ akademskoj  2018./2019. godini stipendira 61 učenika i 58 studenata, a visine stipendija u mjesečnim iznosima za studente su 100,00 KM, a za učenike 50,00 KM.