Naslovna AKTUELNO Upriličena komemoracija Seadu Suljiću (VIDEO)

Upriličena komemoracija Seadu Suljiću (VIDEO)

Prijatelje, kolege i poznanike iznenadila je tužna vijest da je, nakon kratke bolesti izazvane infekcijom koronavirusa, preminuo Sead Suljić, savjetnik u Općini Lukavac.

 

Sead Suljić je rođen 1957. godine, osnovnu školu završio je u Lukavcu, srednju  u Sarajevu, a Mašinski fakultet 1982. godine u Nišu. Od 2019. godine obavljao je posao savjetnika Općinskog načelnika Edina Delića, prethodno je radio u KHK Lukavac, Remont montaži Tuzla, u privatnoj kompaniji, a bio je i direktor JP “RAD” Lukavac. U OO SD BiH Lukavac obavljao je funkciju predsjednika nadzornog odbora.

 

Sead Suljić je bio istaknuti član naše lokalne zajednice, a svojim znanjem i radom je doprinosio razvoju društvene zajednice. Imao je izražene ljudske vrline i profesionalan odnos prema svim svojim obavezama.

 

 

Izražavajući saučešće porodici i prijateljima, i svima onima kojima je Sead Suljić nešto značio, u vrlo emotivnom govoru, načelnik Općine Lukavac, Edin Delić je kazao da je njegova smrt nenadoknadljiv gubitak za sve koji su ga poznavali.

 

Na komemoraciji, koja je održana u Centru za kulturu Lukavac, od Seada Suljića su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji, komšije, kolege i saradnici, a u ime Općinske organizacije SD BiH Lukavac se oprostio i posljednji pozdrav uputio Jakub Mahovkić.

 

Na ovom skupu emotivno obraćanje je imao i njegov dugogodišnji prijatelj Zikrija Salibašić, a moderator je bila Jasmina Mujkić-Ćatić. Otvorena je i knjiga žalosti, odnosno knjiga sjećanja.

 

Dženaza i ukop Seada Suljića su istoga dana obavljeni na mezarju Halilagići u Bokavićima.

 

 

Atmosferu sa komemoracije nam u video prilogu prenosi Midhat Sarajlić:

 

 

 

(RTV Lukavac)