Naslovna AKTUELNO Uprkos većem broju korisnika “Merhamet” u Lukavcu uspijeva zadovoljiti potrebe korisnika (VIDEO)

Uprkos većem broju korisnika “Merhamet” u Lukavcu uspijeva zadovoljiti potrebe korisnika (VIDEO)


Pandemija koronavirusa ostavila je posljedice na sve segmente bh. društva. Najviše pogođena su socijalno ugrožena lica za čiju svakodnevnu egzistenciju u Lukavcu brinu u “Merhametu”, koji obrocima dnevno snadbijevaju preko 350 osoba. Broj korisnika u doba pandemije povećan je za oko 120.

 

Pored podjele gotovih obroka, lukavački “Merhamet” paralelno provodi i druge humanitarne akcije, a obzirom da MDD “Merhamet” ove godine obilježava 108. godišnjicu rada, aktivnosti oko humanitarnih projekata bit će intenzivirane i općinskoj organizaciji u Lukavcu.

 

Rad ove ustanove dodatno je unaprijeđen kroz pomoć lokalne zajednice koja ima veliki senzibilitet za najugroženije socijalne kategorije. Iz “Merhameta” su uputili zahvalnost resornoj općinskoj službi i načelniku, ali i brojnim privrednicima koji svojim donacijama pomažu rad ovoga udruženja.

 

Ono što je dosad prestavljalo veliki problem u radu su neuslovne prostorije, smještene blizu jako frekventne saobraćajnice, a ovo pitanje uskoro bi trebalo biti riješeno izmiještanjem na novu lokaciju.

 

Iako je broj korisnika za dnevnim obrocima povećan, iz “Merhameta” kažu da su i dalje otvoreni za svaki vid pomoći, a  također mole i nadležne da podrže njihovu misiju.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)