Naslovna AKTUELNO Uskršnji prijem upriličen u Bistarcu + VIDEO

Uskršnji prijem upriličen u Bistarcu + VIDEO

Povodom Uskrsa  Domu kulture u Bistarcu Donjem za zvanice je upriličen prijem.

 

Organizatori i dobri domaćini, uz bogatu trpezu,  gostima iz javnog, političkog, privrednog i vjerskog života Lukavca,  uputili  su poruke mira i tolerancije.


 

„Željeli smo da, u duhu ovih blagdana, pošaljemo jednu poruku,  jer svi znamo da je Uskrs pobjeda svjetla nad tamom, pobjeda života nad smrću, pobjeda dobra nad zlom. Sa ovog prijema ćemo poslati  poruku da svi u ovoj našoj domovini, u ovoj našoj lijepoj općini, otvorimo svoja srca, da se malo više uvažavamo i da u duhu te dobre vjere i dobrih odnosa pokušamo ovu našu zajednicu izgraditi tako da bude na dobrobit svim narodima i svim građanima ove naše lijepe domovine“, rekao je Jozo Tunjić, u ime organizacionog odbora prijema.

 

Župnik  Župe sv. Ante Padovanskog u Lukavcu Andrija Župarić rekao je da je Uskrs više od folklora i tradicijskih običaja.

 

„Želio bih da svi mi, ukoliko je moguće, i koji slavimo svetkovinu Uskrsa, i koji ne slavimo, izvučemo pouku iz tog blagdana. Trebamo zamoliti Krista Gospodina da nam umnoži vjeru, da nam učvrsti nadu u bolje sutra i da nam podari ljubav. Uskrs je blagdan tolerancije, dakle obnovite vjeru, nadu i ljubav“, rekao je za portal rtvlukavac. ba velečasni Andrija Župarić.

 

Organizatori skupa, na koji su pozvani predstavnici javnog života Lukavca, su MZ Bistarac Donji, UDiVDR-a HVO Lukavac, HDZ BiH OO Lukavac, MO SDP Bistarac Donji i Župa sv. Ante Padovanskog.

 

(RTV Lukavac)