Naslovna AKTUELNO Večeras u Lukavcu Revijalni koncert “U susret proljeću”

Večeras u Lukavcu Revijalni koncert “U susret proljeću”

JU RTV Lukavac organizator je najmasovnije manifestacija za djecu na području općine Lukavac. Festival “U susret proljeću” tradicionalno se održava od 2009. godine i okuplja talentirane osnovce sa područja općine Lukavac.

 

Manifestacija uobičajeno ima takmičarski karakter, uz bogat nagradni fond, ali je takav vid organizovanja zbog pandemije koronavirusa ove godine bio nemoguć. Menadžment i organizacioni tim RTV Lukavac su se odlučili da ovogodišnji festival bude revijalnog karaktera i da se na njemu pojave i pjevaju neki od istaknutijih učesnika iz ranijih godina, od kojih neki već imaju zavidne muzičke karijere.

 

U utorak, 15. septembra 2020. godine u 19,00 sati na revijalnom koncertu “U susret proljeću”, a koji će biti održan na gradskom šetalištu u Lukavcu, će nastupiti: Mensur Salkić, Jasmin Arnaut, Belma Sakić, Dženan Mahmutović, Ema Aljukić, Ermin Suljić, Zlatan Osmanović, Kanita Husović, Sara Huskanović, Darko Gajić, Emir Ćosićkić i drugi. Voditeljica je Edina Husović.

 

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Općine Lukavac, a u okviru obilježavanja višednevne manifestacije “Dani Općine Lukavac”.

 

 

(RTV Lukavac)