Naslovna AKTUELNO Vedran Bosnić objavio spisak za mečeve protiv Grčke i Bugarske

Vedran Bosnić objavio spisak za mečeve protiv Grčke i Bugarske


Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić objavio je spisak igrača koje je pozvao za februarski ciklus kvalifikacija za evropsko prvenstvo, kada bh. košarkaše očekuju mečevi protiv Grčke i Bugarske.

 

Na njegovom spisku nalaze se John Roberson (Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Royal, BiH), Karlo Matković (Mega Soccerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bologna, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora), i Nedim Buza (Spars, BiH).

 

Bosnić je najavio da će u ovom kvalifikacionom ciklusu dati priliku za igru igračima kojima do sada nije, odnosno onima koji su imali manje minutaže, jer je BiH već obezbijedila plasman na EP, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

 

Za naredna dva meča Bosnić neće moći računati na kapitena Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, Milošević i Atić su pošteđeni zbog iscrpljenosti i povreda, dok Musi njegov klub ne dozvoljava nastup u kvalifikacijama.

 

– Vratili smo kult reprezentacije što je uz odlazak na EP bio jedan od mojih velikih ciljeva. Svi koji su dio ovog projekta imaju odgovornost da daju svoj maksimum na terenu i van njega kako bismo bili još bolji u svakom segmentu što čini ponosnim i naše vjerne navijače – rekao je Bosnić.

 

Košarkaši BiH okupit će se u Rigi 15. februara, nakon čega ih očekuju mečevi sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar).