Naslovna AKTUELNO Velež i Željo otvaraju 4. kolo PLBiH

Velež i Željo otvaraju 4. kolo PLBiH

Fudbaleri Veleža i Željezničara danas će odigrati prvi meč 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu Arena Rođeni derbi će biti odigran u Gabeli, gdje je Velež kao domaćin na zamjenskom stadionu. Ovaj meč će biti poseban i za Amara Osima, stratega mostarskog kluba, koji će danas prvi put voditi neku ekipu protiv Želje, s kojim je i postao najtrofejniji trener u našoj zemlji.

– Imamo sreću u nesreći, nakon razočarenja u Evropi, što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući. Stari rival, čije su utakmice s Veležom uvijek jako, jako uzbudljive i jako neizvjesne. Gdje realno nije bitno ko je domaćin.


I to je možda sreća za nas, što poslije evropskih utakmica gdje smo malo poljuljani, igramo s takvim protivnikom gdje ćemo morati dati sve od sebe i biti motivisani – kazao je Osim u najavi utakmice.

Fudbaleri Željezničara jučer u popodvenim satima obavili su trening na Grbavici, a potom otputovali u Međugorje, gdje će boraviti do meča protiv Veleža.

Duel u Gabeli igra se od 17.30 sati uz direktan TV prijenos na MY TV. Za glavnog sudiju je određen Irfan Peljto iz Sarajeva.