Naslovna AKTUELNO Vodostaji u TK su u opadanju

Vodostaji u TK su u opadanju 

Iako je u protekla 24 sata kiša padala, na području Orahovice kod Lukavca zabilježeno je smanjenje vodostaja rijeke Turije i lokalnih potoka.

Kako je potvrdio predsjednik Mjesne zajednice Orahovica Fehrat Gulić, radne mašine jučer su omogućile prohodnost lokalnih puteva, a trenutno se radi na sanaciji nastale štete.

 

Za razliku od Lukavca, nešto složenija situacija prethodnog dana bila je u Banovićima, ali kako nam je potvrđeno iz tamošnje Civilne zaštite protekle noći došlo je do opadanja nivoa vodotoka.

 

Rijeke su se povukle u svoja korita, a uspostavljena je i prohodnost lokalnih i regionalnih puteva koji su zbog velikih količina vode jučer bili blokirani.

 

Na području ove općine najugroženiji su bili mještani naselja Smajlovići koji su jučer bili bez struje i vode.

 

Kada je riječ o Tuzli iz gradske Civilne zaštite nam je potvrđeno da u proteklim danima nisu zabilježena izlijevanja rijeke Jale, plavljenje objekata, kao ni prijava pokrenutih klizišta.

 

Zbog specifičnosti terena na kojem se ovaj grad nalazi na području Tuzle su proglašene mjere pripravnosti, a kako smo ranije pisali, ovom gradu prijeti više od dvije hiljade klizišta.

 

Još uvijek nije poznato kolika šteta je u Tuzlanskom kantonu nastala nakon ovosedmičnih poplava zbog kojih su mnoge porodice provele dvije besane noći.