Naslovna AKTUELNO Volonteri CK Lukavac i službenici PU Lukavac provode zajedničke aktivnosti (VIDEO)

Volonteri CK Lukavac i službenici PU Lukavac provode zajedničke aktivnosti (VIDEO)

Nedavno je vlada TK izvršila izmjena zakonskih odredbi o javnom redu i miru, kojima se omogućava izricanje novčanih kazni za nepoštivanje naredbi od strane vlade ili kriznih štabova na nivou TK.

 

Zatraženo je da Kantonalna uprave za inspekcijske poslove TK predloži izmjenu zakonskih rješenja u oblasti inspekcijske djelatnosti koja bi omogućila jačanje kapaciteta navedenih institucija u kontroli provedbe epidemioloških mjera, a od Uprave i nadležnih gradskih/općinskih inspekcija i Uprave policije Tuzlanskog kantona traži se nastavak intenzivnih aktivnosti u smislu kontrole provedbe donesenih naredbi, sa akcentom na kladionice, ugostiteljske objekte.

 

Od Uprave policije Tuzlanskog kantona je zatražen pojačani nadzor osoba kojima je izrečena mjera izolacije/zdravstvenog nadzora od nadležnih organa u smislu poštivanje izrečene mjere.

 

Službenici Pu Lukavac su u kontinuitetu angažovani na promociji donesenih mjera i njihovom poštivanju od strane građana. Tako su tokom nekoliko dana sa mladim Crvenog krsta / križa općine Lukavac prisutni na ulicama Lukavca i ispred tržnih centara.

 

Mladi CK Lukavac su građanima dijelili maske i zajedno sa službenicima Policijske uprave Lukavac informisali građane o izmjenama i dopunama Zakona o javnom, redu i miru TK.

 

Više doznajte u video prilogu Midhata Sarajlića:

 

 

(RTV Lukavac)