Naslovna Istaknuto Vremenska prognoza za 1. maj

Vremenska prognoza za 1. maj

U Bosni i Hercegovini se u narednih 15 dana prognozira promjenljivo vrijeme s ujednačenim proljetnim temperaturama zraka.

 

U periodu od 23. do 29. aprila u Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme, dok se u Bosni prognozira promjenljivo vrijeme sa poslijepodnevnim padavinama.Više dana sa padavinama prognozira se u centralnoj i istočnoj Bosni.


 

„Do 1. maja nas očekuje pretežno sunčano, a za praznik će biti promjenljivo vrijeme. Ali za svaki slučaj ponesite i kišobran. U maju nas očekuje promjenljivo vrijeme, sa sunčanim intervalima, ali i padavinama, s tim da možemo očekivati temperature više od prosjeka za ovo doba godine“, rekao je meteorolog Željko Majstorović.

 

Od 4. do 8. maja prognozira se nestabilno vrijeme širom BiH s obilnijim padavinama u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne.

 

Stabilniji period bez padavina prognozira se od 30. aprila do 3. maja.

 

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni se prognoziraju od 8 do 13, a u Hercegovini od 10 do 15 stepeni celzijusa. Dnevne maksimalne temperature zraka u Bosni se očekuju od 22 do 27, a u Hercegovini od 24 do 29 stepeni.

 

(Meteobih/RTV Lukavac)